Metro keš end keri izvozi srpske proizvode u 8 zemalja

Bez autora
Jul 29 2012

Kompanija Metro Keš end keri Srbija (Cash&Carry) izvozi proizvode srpskih proizvođača u osam zemalja. Proizvodi srpskih proizvođača se, kao što su konzervirana i smrznuta hrana, keks, kućna hemija, ali i drugi proizvodi, preko kompanije Metro keš end keri prodaju u Austriji, Hrvatskoj, Mađarskoj, Rumuniji, Češkoj, Slovačkoj, Ukrajini i Moldaviji. Kompanija Metro keš end keri sarađuje sa oko 120 srpskih proizvođača, koji proizvode oko 1.000 artikala za robne marke te kompanije. Ta kompanija planira da ove godine u Srbiju uloži oko milion evra i to u otvaranje novog objekata „Metro po meri” u avgustu u Požarevcu, otvaranje logističkog centra i Horeka centra do kraja godine, gde će se prodavati roba namenjena ugostiteljstvu. U „Metro po meri” u Požarevcu, koji je treći po redu u Srbiji, nakon Šapca i Užica, biće uloženo 400.000 evra i imaće 15 zaposlenih.

Metro keš end keri izvozi srpske proizvode u 8 zemaljaKompanija Metro Keš end keri Srbija (Cash&Carry) izvozi proizvode srpskih proizvođača u osam zemalja, izjavila je generalni direktor te kompanije Veronika Punčeva.

Punčeva je agenciji Beta rekla da se proizvodi srpskih proizvođača, kao što su konzervirana i smrznuta hrana, keks, kućna hemija, ali i drugi proizvodi, preko kompanije Metro keš end keri prodaju u Austriji, Hrvatskoj, Mađarskoj, Rumuniji, Češkoj, Slovačkoj, Ukrajini i Moldaviji.

Kako je rekla, kompanija Metro keš end keri sarađuje sa oko 120 srpskih proizvođača, koji proizvode oko 1.000 artikala za robne marke te kompanije.

Punčeva je ocenila da je zadovoljna saradnjom sa srpskim proizvođačima i navela da su dobrodošli svi proizvođači koji ispunjavaju standarde kvaliteta.

Ona je navela da ta kompanija planira da ove godine u Srbiju uloži oko milion evra i to u otvaranje novog objekata „Metro po meri” u avgustu u Požarevcu, otvaranje logističkog centra i Horeka centra do kraja godine, gde će se prodavati roba namenjena ugostiteljstvu.

U „Metro po meri” u Požarevcu, koji je treći po redu u Srbiji, nakon Šapca i Užica, biće uloženo 400.000 evra i imaće 15 zaposlenih.

Kako je rekla, Metro keš end keri uspešno sarađuje i sa malim trgovinskim radnjama koje su „kičma srpske trgovine” i čine 60 odsto ukupne trgovine, što je drugačije nego u drugim zemljama.

Govoreći o rokovima plaćanja, Punčeva je navela da se ta kompanija strogo pridržava rokova, koji u većini kategorija iznose do 60 dana, kao i da kriza nije imala uticaj na produžetak tih rokova.

On je ocenila da je ekonomska kriza negativno uticala na poslovanje malih trgovinskih radnji koje se bore za opstanak, a dodatan negativan uticaj imala je i Uredba o ograničenju marži na osnovne životne namirnice, jer ti proizvodi čine najveći deo prodaje malih trgovaca.

„Uredbe kao što je ova moraju biti vrlo pažljivo sastavljene, jer je njihov rezultat na cene ograničen, a uticaj na male trgovce vrlo ozbiljan”, rekla je Punčeva.

Metro keš end keri je u 2011. godini ostvario promet od 208 miliona evra, a kako je rekla Punčeva ove godine se očekuju povećanje prometa u odnosu na prošlu, ali nije mogla da navede koliko će to da iznosi.

„Kupci se teško bore sa krizom. U 2012. godini vidi se trend rasta prodaje u horeka sektoru, ali i kod drugih kupaca”, rekla je Punčeva.

Metro keš end keri Srbija započeo je sa poslovanjem početkom 2005. godine, a ima prodajne centre u Beogradu, Kragujevcu, Novom Sadu, Nišu, Subotici, Šapcu i Užicu.

Metro keš end keri prisutan je u 30 zemalja sa 700 distributivnih centara.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik